Blogg gratis Logga in

Hiss och Diss med Insikt

02 Jun, 2011

hissochdiss | 02 Jun, 2011 | Huvudkategori | (500 Läst)

Dagens Hiss: Stödet för monarkin kvar på 68 procent

Dagens Hiss: Det är glädjande att se att stödet för att behålla monarkin ligger kvar på 68 procent vilket borde få en del republikaner att grina för dom har trott annat.

Tydligen var stödet för monarkin uppe i det ovanligt höga 74 procent före kungens intervju enligt SIFO och att den sen sjönk tillbaka till normala 68 procent efteråt, runt det har den legat sen 70-talet så inte finns det någon minskning som republikanska föreningen och Aftonbladet föröker lura i folk.

Drevet i media mot kungen har bara stärkt monarkins ställning för inte speciellt många köper drevet mot kungen, det är år 2011 idag och inte många störs av att kungen kanske har besökt någon lokal där det kanske har funnits lättklädda damer.

Knäpp på TV:en och kolla någon dokusåpa och du får se sex på bästa sändningstid och ska man då uppröras av att kungen kanske har sett någon lättklädd kvinna för 20 år sen så är det hyckleri.

Sen är det lite märkliga siffror i slutet på artikeln som Aftonbladet skriver

"Totalt ville 72 procent av de 1 500 tillfrågade behålla kungahuset och 20 procent avskaffa det, medan 8 procent inte hade något svar på frågan.

– Andelen motståndare låg runt 20 procent både före och efter intervjun. Det är andelen tveksamma som ökade efter den, säger Toivo Sjörén. "

Jaja, antingen är det 68 procent eller t.o.m 72 procent som vill behålla monarkin eller kungahuset, Aftonbladet har ju bedrivit ett stort drev mot kungen och monarkin och försöker väl mörka dom positiva siffrorna för monarkin som vanligt.

Aftonbladet och TV4 has failed in their mission.
Kommentarer


Lägg till en kommentar authimageEn bloggtjänst levererad av DistansData Webbyrå Webbshop och Hemsidor